Over Barneveld

Barneveld is een dorp met stadse kwaliteiten. Grenzend aan de Veluwe, het mooiste natuurgebied van Nederland, kun je zomaar edelherten en wilde zwijnen spotten. Tegelijkertijd ligt de gemeente aan de rand van de Randstad, waardoor je binnen het uur in het centrum van de grote steden van Nederland staat.

Zowel met de trein als met de auto is Barneveld goed bereikbaar, met maar liefst drie treinstations en directe aansluitingen op de A1 en A30. Maar ook lopend, te paard en op de fiets kun je goed uit de voeten in de omgeving. Er zijn enorm veel routes uitgestippeld, die je langs prachtige plekken voeren. Denk bijvoorbeeld aan landgoed De Schaffelaar; een schitterend natuurgebied, met weelderig groen en grote waterpartijen. Hier kun je heerlijk uitrusten en onthaasten.

In het levendige hart van het dorp vind je legio winkels, horeca en het Schaffelaartheater, met een rijk aanbod aan voorstellingen. Ook vind je hier Museum Nairac, met verhalen over kunst, erfgoed en design. Het is niet voor niets dat de gemeente enorm groeit. Inmiddels wonen hier al bijna 60.000 inwoners. Toch is het dorpse karakter met haar kenmerkende agrarische volksaard en een levendig verenigingsleven behouden gebleven.